KASıM 2017
Develi'de Açılış ve Temel Atma Töreni Yapıldı
23 Mart 2015

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Develi Belediyesi işbirliği ile yapılan Soysallı Mahallesi ile Çayırözü mahallesi içme suyu kanal yapımı ve Develi İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesislerinin temel atma törenleri Develi Cumhuriyet Meydanında yoğun kar yağışı altında gerçekleştirildi.

Temel Atma Törenine Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Çelik, Kayseri Milletvekili Aday Adayı Sayın Mehmet Özhaseki ile Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Develi Kaymakamı Enver Ünlü, çevre ilçe Belediye Başkanları ve Daire Amirleri ile Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri katıldı.
Yoğun hava muhalefeti ve kar yağışına rağmen Develi halkının programa yoğun ilgisi oldu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Develi Belediye Başkanı Sayın Mehmet Cabbar ise;
“Halka hizmet hakka hizmet” anlayışıyla çıktığımız bu kutlu davada bugün Develi’miz için yine önemli bir gündeyiz dedi. Öksüt içme suyu projesi, Aralık 2014 tarihinde biterek hamdolsun ilçemizde evlerimizde içilmeye başlanmıştır. Bu proje kapsamında 13 km’lik bir hat döşenmiş olup projenin toplam maliyeti 17 milyon liradır. İlçemize hayırlı olsun ifadesini kullandı.

Yıllardır içme suyu problemi yaşayan Soysallı ve Çayırözü mahallelerimizin içme suyu kanal yapım çalışmalarının başlamasının sevincini ve gururunu yaşıyoruz. İnşallah çalışmalar bittiğinde bu iki mahallemizin içme suyu problemi giderilmiş ve kaliteli bir içme suyuna kavuşmuş olacaklardır. Hayırlı olsun dedi.
Develi ileri biyolojik arıtma tesisi; İlçemize yakışır doğayla bütünleşen ve çevre duyarlılığı anlayışı ile yapılacak olan bir tesis olup, 12 milyon liraya ihalesi yapılmış, inşallah proje bittiğinde ilçemizin büyük bir eksikliği giderilmiş olacaktır. Hayırlı olsun dedi.

Yeni Türkiye Yeni Develi anlayışıyla çıktığımız bu yolda hizmetlerimiz hız kesmeden devam edecektir. Değişimin artarak devam ettiği Develi’mizde;
-Bir ay önce açılan ve Kayseri’nin 3. araç muayene istasyonu ile,
-İki gün önce kanal kazılarına başlayan doğalgaz çalışmaları ile,
-2000’e yaklaşan öğrencisi ve yapımı devam eden 5. eğitim bloğuyla, Seyrani Üniversitesi olma yolunda hızla yol aldığımız Seyrani Eğitim Kampüsümüz ile,
-En önemli projelerimizden olan Develi kentsel dönüşüm çalışmalarımız ile,
Temelleri atılan ve atılacak olan projelerimizin bitmesiyle inşallah daha kentleşen, daha yaşanabilir ve daha vizyonel bir Develi’ye kavuşacağız dedi.

Projelerin hayata geçmesinde başta hükümetimiz olmak üzere, Milletvekili Aday Adayımız Sayın Mehmet Özhaseki beye, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Çelik beye ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum diyerek sözlerini tamamladı.

Törende konuşma yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Çelik, bugün atılan temel ile Develi’ye büyük bir yatırım yapıldığını, yatırımların hızla devam edeceğini, Nisan ayında Aksu Mesire Alanı, Kadın ve Gençlik Merkezi ile kapalı Pazar yeri temellerinin atılması için Develi’de olacaklarını söyleyerek kalkınmanın yerelde olacağını, merkezin imkanlarından yerelin yararlanacağını ifade etti.

Kayseri Milletvekili Aday Adayı Sayın Mehmet Özhaseki ise yapılan hizmetlerin gurur verici olduğunu, hizmetlerin devam edeceğini, kendilerinin de bundan sonra yapılacak olan hizmetlerin takipçisi olacaklarını söyledi. Milletvekili Aday Adaylığını açıklamadan önce Develi’ye planlama çalışması için bir çok kez geldiğini, Develi’yi önemsediğini, yatırımların Develi’nin kalkınmasına katkı sağlayacağını ifade ederek Nisan ayında yapılacak olan temel atma programına da katılacağını söyledi.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhasekiye yapmış oldukları yardım ve çalışmalarından dolayı çiçek takdim etti.

Tören sonunda kurdele kesildi ve yapılacak olan tesislerin hayırlara vesile olması temenni edildi.