AĞUSTOS 2017
İlçemize Yeni Katılan Mahallelere Çöp Konteyneri Dağıtımı Devam Ediyor
19 Mart 2015

6360 sayılı büyükşehir yasasıyla birlikte Develi Belediyesine köy statüsünden mahalle statüsüne dönüşen 49 yeni mahalleye 500 adet çöp konteyneri dağıtım çalışmaları devam etmektedir.

Yapılan dağıtımlar kapsamında; İncesu Mahallesine yerleştirilen çöp konteyneri çalışmalarına katılan ve çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı sayın Mehmet Cabbar; şu ana kadar 12 mahalleye 192 çöp konteyneri yerleştirilmiş ve halkımızın kullanımına sunulmuştur.

Kalan 37 mahallemize çöp konteyneri yerleştirmeleri devam etmektedir. Ayrıca konteyner yerleştirilen mahallelerimizle ilgili olarak; Hane sayıları ve nüfus yoğunlukları göz önünde bulundurularak evsel atıklarının alınacağı tarihlerle ilgili planlama yapılmış ve yeni katılan mahallelerimizin daha temiz ve yaşanabilir olması için haftada en az bir gün evsel atık alımı yapılması planlanmıştır.

Yeni katılan mahallelerimiz bulundukları güzergaha göre 5 bölgeye ayrılmış olup, planlamasını yaptığımız yeni mahallelerimiz; Develi merkezine en uzak mahallemiz 60 km en yakın mahallemiz 8 km’dir. 308 adet konteyner planlanan program çerçevesinde dağıtımları devam ediyor dedi.