TEMMUZ 2017
Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü
18 Mart 2015

18 Mart Çanakkale ve Şehitleri Anma Günü çerçevesinde sabah saat 09:00 Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önüne çelenk konması ve Aziz Şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla anma günü etkinlikleri başladı.

Develi Kaymakamı Enver ÜNLÜ; 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum dedi.

Develi Belediye Başkanı Mehmet CABBAR; Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum dedi.

Mustafa Aksu Kültür Merkezinde Saat 10:00’da İMKB Fen Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu Çanakkale Şehitleri isimli program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Kuranı Kerim Tilaveti, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma, Adım Çanakkale Soyadım Geçilmez isimli şiirin okunması, Solo ve Koro Türküler, tiyatro gösterisi, Çanakkale ve Şehitlik konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Develi Kaymakamı, Develi Garnizon Komutanı ve Develi Belediye Başkanı tarafından ödül takdim edilmesi ile buradaki program son buldu.

Develi Belediyesi tarafından 17 Mart tarihinde; Çevre temizliklerinin yapıldığı, otların temizlendiği, çiçek ve gül ekimleri yapılıp, gönderdeki bayraklar yenileriyle değiştirilen Develi’de bulunan Şehit Mezarları: İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Müftüsü ve Askerlik Şubesi Başkanı ve beraberindeki heyetle ziyaret edilmiş, Şehitlerimiz için Kuranı Kerimler ve Fatihalar okunmuştur.