ARALıK 2017
Başkan Cabbar'dan İstiklal Marşının Kabulüyle İlgili Açıklama
12 Mart 2015

12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milli Marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı, aziz milletimizin diriliş destanıdır. Kurtuluş Savaşı yıllarında her türlü zorluk ve yoksunluklarla mücadele eden ecdadımızın ortak duygusunun, inancının sembolüdür.
Milli marşlar, milletlerin birliğini ve aynı istikamette yaşamasını sağlayan temel unsurlardandır. İstiklal Marşı; aziz milletimizin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, her mısrasıyla milletin ortak duygu dünyasına seslenen eşsiz bir eserdir.
Milletimizin milli ve manevi değerlerini yeni nesillere aktaran abide şahsiyetlerinden biri olan Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı’nın zor zamanlarında ecdadımıza umut ışığı olmuştur. O zor zamanlarda hiçbir zaman umudunu ve inancını kaybetmeyen Akif, Milli Mücadele’nin heyecanını dizelere aktarırken tarihi bir şahlanışın müjdecisi olmuştur. Bize ve gençlerimize düşen görev, bu ruhu daima diri tutmaktır..
Bundan sonra da İstiklal Marşı’nda en güzel ifadesini bulan ortak değerlerimiz etrafında milletimizle beraber aynı azim ve şuurla geleceğimizi inşa etmek için çalışacağız. Ecdadımızın emanetlerine ilelebet sahip çıkacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal MarşımızınTBMM tarafından kabul edilişinin 94.yıldönümünü kutluyorum. Milli Mücadele’nin tüm kahramanlarını ve Milli Mücadele’yi destanlaştıran Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle ve minnetle anıyorum.

Mehmet CABBAR

Develi Belediye Başkanı