EKIM 2017
Develi Müftülüğünden Kadınlar Günü Etkinliği
11 Mart 2015

Develi Müftülüğü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Develi Belediyesi Mustafa Aksu Kültür Merkezinde Eğitimci-Araştırmacı Yazar Tarkan Zengin’in katıldığı program düzenledi.

Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan programa Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar da katılarak bir sunum gerçekleştirdi. “Batı toplumu kadın ve erkek diye ikiye bölmesine karşın İslam kadını hem bir yarısı hem de diğer yarısını inşa eden unsur olması hasebiyle toplumun tamamı olarak görür. Bu anlamda biz Müslümanlar hayat kitabımız Kuran ı Kerim’i ve önderimiz Hz Peygamber’in sahih sünnetini referans almadan gündelik hayattaki kadın problemlerini tam anlamıyla aşacağımızı düşünmüyorum” diyerek kadınlara bakış noktasında nerde durulmasına gerektiğini belirtti ve kadına şiddetin değil şiddetin kendisinin problem olarak görülmesi ve ahlaki bir kriz olarak irdelenmesi gerektiğini belirtti. Başkan Cabbar’dan sonra Develi Müftüsü Cafer Kılınç söz alarak İslam Dininin kadına nasıl bir rol biçtiğine dair açılış konuşması yaptı. İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin ilahileriyle devam eden programın son kısmında Araştırmacı-yazar Tarkan Zengin söz aldı. Zengin “kaybettiğimiz herhangi bir şeyi kaybettiğimiz yerde aramamız ne kadar doğal ve gerçekse mutluluğu da aile içerisinde kaybettiğimiz için ailenin tekrar inşası tekrar anlamlandırılması gerçekliği kaçınılmazdır” diyerek programa katılanları ailenin ve kadının önemini bir kez daha düşünmeye sevk etti. Develi halkının yoğun ilgisini çeken program sonunda Başkan Cabbar Müftü Kılınç’a ve misafir konuşmacı Zengin’e böylesine faydalı bir program düzenledikleri için teşekkür etti.