NISAN 2017
Yeşilay Haftası Kutlandı
6 Mart 2015

Mart ayının ilk haftası olarak kutlanan Yeşilay Haftası, İlçemizde de Develi Rehberlik ve Araştırma Merkezinin hazırladığı programla Develi Belediyesi Mustafa Aksu Kültür Merkezinde kutlandı.

İlçe protokolünün de bulunduğu program, saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı. Yeşilay tanıtım filminin izlendiği programda sonrasında Develi Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Erkan Gökkaya açılış konuşması yaptı. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ruh Sağlığı Bölümü Psikiyatristlerinden Uzman Doktor Arzu Sarp “Bağımlılık” konulu sunumunu slaytlar eşliğinde dinleyicilerle paylaştı. “Çevresel faktörler ne kadar iyi olsa da her genç potansiyel olarak madde bağımlılığına adaydır. Dolayısıyla çocuklarımız ve gençlerimizi özenle takip etmeli ve onların kötü alışkanlık kazanmamaları hususunda azami gayret gösterip profesyonelce davranmalıyız” diyen Dr. Sarp’ın sunumun ardından bağımlılıkla ilgili kısa videolar izletildi. Öğretmenlerin ve öğrencilerin de yoğun katıldığı program sonrası katılımcılara Yeşilay logolu şapka ve anahtarlık hediye edildi. Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar gençlerimizi kötü alışkanlıkların sonrasında yaşayacakları acı tecrübelere farkındalık oluşturduğu için programı düzenleyen yetkililere teşekkür etti ve Yeşilay Haftasının kötü alışkanlıkların terk edilmesine vesile olmasını diledi.