EYLÜL 2017
Basın Açıklaması
23 Temmuz 2014

Kıymetli Meclis Üyeleri, Basın Mensupları ve Değerli Misafirlerimiz, Gazze’de İsrail terör devletinin bıraktığı enkaza, akıttığı gözyaşı ve kana dünyanın bütün halkları gibi bizler de şahit olmaktayız.

3 tane gencin kaçırılıp öldürülmesini bahane eden terör devleti İsrail Gazze üzerine bomba yağdırıyor. "Koruyucu Hat" adı altında 7 Temmuz'da Gazze'ye havadan saldırı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. Saldırıların başladığı günden bu yana, Gazze Şeridi'nde bugün itibariyle 644 kişi hayatını kaybetti, 4 bin80 kişi yaralandı ve bu sayı maalesef her geçen zaman artmaktadır.

Yaralılar parklarda tedavi edilmeye çalışılıyor. Sokaklar parçalanmış cesetlerle dolu. Ayakta kalan hastanelere sürekli yanmış insan cesetleri geliyor. Kıymetli basın mensupları ayakta kalan hastane tabirine dikkat çekmek istiyorum. Çünkü işgalci İsrail ordusu dünyanın gözünün içine baka baka sadece askeri noktaları vurduğu yalanını söylemektedir. Oysa ki İsrail hava harekatı her zaman okul gibi hastane gibi pazar gibi insan topluluklarının olduğu yerleri hedef almıştır. Ki bu hususta sahilde oynayan çocukların üzerine bomba atmasına tüm dünya şahit olmuştur. Hatta ölen çocuklardan birisinin elinde sıkı sıkı tuttuğu çikolata İsrail’in yalanına en büyük delildir. Ey İsrail evinde yemek yaparken annenin tuttuğu kaşık mıdır silah? Nasıl bir zehirdir ki saçtığın insanlar sedyelere uzanıp tedavi edilemez oluyorlar?

Develi Belediyesi Yönetimi olarak bizler Sevgili Peygamberimizin “Müminler bir vücudun azaları gibidirler. Bir aza hastalandığında diğer azaler ve bütün bir beden de bundan etkilenir” mealindeki hadisi üzerine Gazze’deki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve onlar acı çekerken bizler de onların acılarını duyduğumuzu ifade etmek için bu yıl 32.’si düzenlenecek olan Uluslararası Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivalleri kapsamında düzenlenecek olan etkinlikleri iptal etme kararı almış bulunmaktayız. Başta Gazze’yi zikrettikten sonra Doğu Türkistan, Myanmmar, Suriye gibi İslam Dünyasının diğer beldelerinde zulme maruz kalan kardeşlerimize de buradan selam ve dua gönderiyor Allah’tan yardımlar diliyorum.

Varsa söyle zulmün boyun bükmezin

Bu ehl-i irfanın çile çekmezin

Adalet küpünün döküp pekmezin

Bu zulüm sirkesi küpünü sıktı

diyerek zulme ve zalime karşı her daim sazıyla sözüyle mücadele eden Seyrani’yi yetiştiren bu topraklar asla zalimin zulmünü görmezden gelmeyecektir.

Kıymetli basın mensupları sözlerime son vermeden önce iki hususu daha hatırlatmak istiyorum. Biliyorsunuz bugün bin aydan daha hayırlı olan rahmet ve bereketin yağmur gibi yağdığı kadir gecesi; bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyor, ayrıca Gazze başta olmak üzere bütün zulüm altındaki kardeşlerimize zaferler getirmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. İkinci olarak buradaki basın mensuplarımızın çok iyi bildiği üzere yarın yani 24 Temmuz günü Gazetecilik ve Basın Günü; bu hususta sizlerin, tüm gazeteci ve basın mensuplarımızın günlerini kutluyor bilgiyi ve haberi ulaştırmak gibi bir misyonu icra ettikleri için de ayrıca tebrik ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygıyla selamlıyor, Gazze’de yaşanan bu acıyı yüreğimizde hissettiğimizi bir kez daha belirtip onlara Allah’tan yardım ve zaferler diliyor İsrail terör devletinin bu kıyımını da lanetliyorum.  Kudüs’te Cuma namazında görüşmek üzere…