NISAN 2017
Develi Depreminin 75. Yılı Anılıd
23 Şubat 2015

1940 yılında Develi’de meydana gelen depremin 75. Yıl anısına İstanbul’da bir konferans yapıldı. Konferans, İstanbul Üniversitesi, Bahçelievler Belediyesi, Develi Belediyesi, Mimar ve Mühendisler Grubu, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Dernekler Masası, Maden ve Tetkik Arama Genel Müdürlüğü ve Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği işbirliğiyle 21 Şubat 2015 Cumartesi gününde Bahçelievler Belediyesi’nin tahsis ettiği Necip Fazıl Kültür Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Konferansa alanında uzman birçok akademisyenle beraber Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve kardeş şehrimiz İstanbul Bahçelievler’in Belediye Başkanı Osman Develioğlu da katıldı. Başkan Cabbar, katılımcılara “Develi’nin Deprem Odaklı Yerel Yönetim Vizyonu” ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Anadolu'nun unutulan bir depremi olan Develi Depremi ve bu depremde can veren şehitler anıldı. Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Soysallı-Çayırözü Mahalleleri arasındaki Büğüleyen Mevkiine 1940 Develi Depremi Anıtı yapılacağını belirtti. Konferans sonunda katılımcılara katılım sertifikası takdim edildi.