HAZIRAN 2017
Başkan Vekili Müderrisoğlu'ndan Kar Çalışmaları İle İlgili Açıklama
21 Şubat 2015

Başkan Cabbar’ın Develi dışındaki programlarda olmasından dolayı Develi Belediye Başkan Vekilliğini sürdüren Meclis Üyesi Kamil Müderrisoğlu, Develi Belediyesi karla mücadele ekiplerinin 3 günlük yoğun kar yağışı dolayısıyla gösterdikleri çalışmalara ilişkin beyanatta bulundu.

“Malumunuz 18 Şubat Çarşamba Günün sabahı mesai saati öncesi aniden bastıran kar yağışı oldu. Mesai ile birlikte trafik yoğunluğu artınca Cumhuriyet Meydanı ve Hadibey Caddesinde sıkıntılar yaşandı. Bizler ve trafiğe çıkan vatandaşlarımız beklenmedik şekilde karla karşılaşınca hazırlıksız yakalandık. Şunu da belirtmeliyim ki, ne şartta olursa olsun görevli olanlar görevlerinin başında hazırlıklı bulunmaları gerekip insanımıza sıkıntı yaşatmamaları gerekirdi.

Belediye ekiplerimiz dört koldan greyder, kepçelerimiz ve işçilerimizle kar temizliğine başladılar. Ana yollarımız ve çarşılarımızdaki yaya yollarımız kardan temizlendi. Bilahare mahallelerimizdeki çalışmalarımız devam ettirildi. Peş peşe 3 gün gece ve gündüz karla mücadele ekiplerimiz görevlerinin başında oldular. Büyükşehir Belediyemizin ekipleri de ilçe merkezinin dışındaki mahallelerde çalışmalarını sürdürdüler. Ve toplamda yapılan mesafe 3 bin km yi bulmaktadır. Ayrıca kumla karışık yapılan tuzlama çalışması da 200 ton civarındadır.

Çalışan ekiplerimize gayretlerinden, hemşerilerimize göstermiş oldukları anlayıştan dolayı teşekkürlerimiz arz ediyorum. Bu yağan karın ilçemize bereketler getirmesini diliyorum”