HAZIRAN 2017
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığına Mustafa Çelik Seçildi
15 Şubat 2015

"Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, Mehmet Özhaseki'nin istifasından boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i seçti.

"Mehmet Özhaseki'nin milletvekilliği aday adaylığı nedeniyle Büyükşenhir Belediye Başkanlığından istifa etmesi üzerine bugün Büyükşehir Belediye Meclisi'nde toplanan 69 üyeden 68'i oy kullandı. Ak Parti Kocasinan Meclis Üyesi Ahmet Tahir Gül bir yakınının rahatsızlığı nedeniyle toplantıya katılamadı ve oy kullanamadı. Ak Partili üyeler Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i, MHP'li üyeler ise Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş'ı aday gösterdi. Yapılan oylama sonucu Ak Partili Mustafa Çelik 48 oyla Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Diğer aday Ataş ise 19 oy aldı.

Seçimden sonra açıklama yapan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Sayın Mehmet Özhaseki’nin milletvekilliği seçimlerinden dolayı istifa etmesinin ardından seçilen kıymetli dava arkadaşım ve ağabeyim Mustafa Çelik’e yeni görevinde başarılar diliyor; Develimiz, Kayserimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kendisine devredilen hizmet emanetini layıkıyla yerine getirmesi için Allah’tan yardımlar diliyorum” ifadelerini kullandı.