AĞUSTOS 2017
Mehmet Özhaseki Görevinden İstifa Etti
11 Şubat 2015

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki bu sabah itibarıyla istifasını verdi.

Kayseri’de 20 yıldır Belediye başkanlığı görevini yürüten Mehmet Özhaseki, Ak Parti genel merkezinin de onayını alarak, istisnai tek belediye başkanı olarak, AK Partiden milletvekili aday adayı oldu. Özhaseki, bugün öğle saatlerinde bir basın toplantısıyla kararını kamuoyuna duyurdu.

Başkan Özhaseki basın açıklamasını şu şekilde yaptı:

“1994 yılında Melikgazi Belediyesi'nde başladığım, Büyükşehir Belediyesi ile devam eden 21 yıllık hizmet süremde hep şehrimiz için çalıştım. Yıllardır çalışma arkadaşlarımla birlikte gece gündüz demeden herşeyin en iyisini hak eden bu şehir için elimden geleni yaptım. Bu zamana kadar hayalini kurduğum bütün projeleri gerçekleştirdim ve bu şehrin geleceği için planladığım yeni projelerin temellerini attım. Bunca yıllık çalışmalarımın ardından hem şehrimize hem de ülkemize dahaiyi hizmet etmek için artık yeni hedefler koyma zamanı geldi. Bugün itibariyle yıllardır hizmet ettiğim Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamından yeni hizmetlere soyunmak amacıyla ayrılıyorum. Sevdalısı olduğum bu kadim Anadolu şehrini Ankara'da temsil etmek için çalışmalarıma devam edeceğim. Görev sürem boyunca benimle birlikte yılmadan, yorulmadan çalışan bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Destekleri için belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, meclis üyelerimiz, teşkilatımız ve tüm hemşehrilerime minnetlerimi sunuyorum. Bu bir veda değildir, bir başlangıçtır. İnanıyorum ki bu bir hatime değil bir Fatiha'dır. Allah bizleri istikametten, ihlastan ve takvadan ayırmasın.”

Başkan Özhaseki’nin basın toplantısına katılan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ise konuyla ilgili olarak “Kıymetli büyüğümüz, Kayseri’nin mimarı, Belediyeclilğin duayeni olan Başkanımız Mehmet Özhaseki, bugün itibariyle memlekete olan hizmetini Belediyecilikten siyasi arenaya taşımıştır. Kendisine bu yolda muvaffakiyetler diliyor, allah yardımcısı olsun diyorum. Disiplini ve basiretiyle Kayseri Milletvekili olarak da çok önemli hizmetlere imza atacağından da hiç şüphe duymuyorum. Başkanımız Belediyecilikte alışılmışın dışına çıkarak, öngörüleriyle çıtayı çok yükseğe çıkarmıştır. Bu anlamda ondan arta kalan boşluğu dolduracak dava arkadaşlarımıza da başarılar diliyor, Allah yardımcıları olsun diyorum” açıklamalarında bulundu.