AĞUSTOS 2017
Şampiyonaya Develi Belediyesi Damgası
3 Şubat 2015

25-30 Ocak tarihleri arasında Antalya’nın Manavgat İlçesinde düzenlenen Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonasına katılan 13 Develi Belediyesi Sporcusuna Başkan Cabbar, İlçe Kaymakamı Enver Ünlü ve İlçe Garnizon Komutanı Erdoğan Mutlu ile beraber destek ziyaretinde bulundu.

13 Develi Belediyesi Sporcusunun katıldığı şampiyonada Kayseri’yi toplamda 15 sporcu temsil etti. Develi Belediyesi sporcularından Furkan Mutlu şampiyonayı 11. bitirerek Milli Takım Havuzuna girme başarısı gösterdi. Yine Melike Zeyli adlı Develi Belediyesi Sporcusu 5. ile aynı puanı alarak averaj farkı ile 12. olarak turnuvayı tamamladı. Develi Belediyesi Sporcuları 4.5 ‘in üzerinde puan toplayarak %50’nin üzerinde performans sergilediler. Başkan Cabbar şampiyonanın sonunda “Ulusal düzeyde ilk kez yarışmaya girip Milli Takım havuzuna sporcu gönderme başarısı göstermiş takımımızın ileride çok daha üst düzey başarılar kazanacağına inancım tamdır. Bu anlamda şampiyonada yarışan bütün sporcularımı alınlarından öpüyor, hocalarını ve kendilerini başarılarından dolayı tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu.