ŞUBAT 2018
Cumhuriyet Meydanı 2. Etap Projesi İçin Akademik Çalıştay
9 Şubat 2018

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı 2. Etap projesi için Karadeniz Teknik Üniversitesi Hocaları ve Öğrencileri ile akademik çalıştay başladı.,

Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Cengiz Acar koordinesinde 18 Akademisyen ve 31 öğrencinin katıldığı çalıştayda öncelikle heyete Develi gezdirilerek, sosyal dokusu ve mimari özellikleri ile bilgiler verildi. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı alanına gelerek gerekli bilgiler verildi. 8 gruba ayrılarak her gruptan çıkacak projelerin 13 Şubat Salı günü akademik heyet tarafından değerlendirilmesinin ardından dereceye girenlere hediyeler verilecek. 6 gün boyunca İlçemizde sabah 09:00’dan akşam 22:00’a kadar çalışacak olan öğrenci ve hocalar Develi için en güzelini üretme için fikir alışverişinde bulunacaklar.

Yürütülen çalıştayla ilgili açıklamada bulunan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Cumhuriyet Meydanımızın 2. Etabı için düşündüğümüz projenin böylesi bir çalıştayla belirlenecek olması bizlerin istişareli bir şekilde daha da güzelini bulmamıza yardımcı olurken, akademik literatüre de bir katkı sağlayacaktır. Trabzon’dan gelerek Develimiz için proje üretecek olan öğrenci kardeşlerimi ve hocalarımızı İlçemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Her şey daha güzel Develi için” dedi.