NISAN 2018
Develi Bağımlılık Danışma Merkezinin Tanıtımı Yapıldı
12 Ocak 2018

Hem okulda hem de sosyal hayatta karşımıza çıkabilen madde bağımlılığı ile mücadele etmek amacı ile Kayseri Valiliği tarafından il genelinde kurulan komisyonlarca (Kayseri Valiliği başkanlığında kurulan bu komisyonlarda İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Erciyes ve Nuh Naci Yazgan Üniversiteleri, Yeşilay ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları yer almıştır) yapılan çalışmalar ve görüşmeler neticesinde başlayan Bağımlılık Danışma Merkezi Kurulması Projesi kapsamında Develi’de açılan Bağımlılık Danışma Merkezinin tanıtımı Mustafa Aksu Kültür Merkezinde yapıldı.

Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkan Vekili Hadi Türkmen, Develi Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak, okul müdürleri ve velilerin de katıldığı programda Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mahmut Işıkgöz projenin amaçları hakkında genel bilgiler verdi. Develi, Bünyan, Hacılar, Kocasinan, Melikgazi, Özvatan, Pınarbaşı, Talas ve Tomarza ilçelerinde toplam 11 Bağımlılık Danışma Merkezinin kurulduğunu belirten Işıkgöz hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde bir uzmanın görev yapacağını belirtti. Develi’de de Muhsin Yazıcıoğlu Parkında faaliyetine başlayan Bağımlılık Danışma Merkezi uzmanlarından Mustafa Yunus Kalkanlı ve Esra Kirisci de bağımlılık hakkında sunumlar gerçekleştirdi. Uzmanlar sunumlarında Bağımlılık Danışma Merkezindeki faaliyetlerin önleyici ve farkındalık oluşturmak için olduğunu belirterek, her türlü bağımlılıkla mücadele için destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

pastırma