HAZIRAN 2017
Enerji Tasarrufu Haftası Kutlandı
13 Ocak 2015

11-18 Ocak Enerji Tasarrufu Haftası münasebetiyle Develi Aşık Seyrani Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik ve Elektronik Bölümü öğretmenleri ve öğrencileri Develi Belediyesi Mustafa Aksu Kültür Merkezinde program düzenlediler.

Program Makine Mühendisi Salih Açıkgöz’ün enerji kavramını, kaynaklarını ve ülkelerin enerji kullanmadaki istatistiklerini anlattığı sunumla başladı. Daha sonra Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Necdet Altuntop’un “Enerji Verimliliği” konulu sunumuyla devam etti. Enerji kaynaklarımızı kullanırken yapılan yanlışlara değinen Altuntop, ayrıca tasarruflu kullanmakla verimli kullanmak arasındaki farkı da slaytlar eşliğinde anlattı. Programda daha sonra İlçe Müftüsü Cafer Kılınç “İsraf ve Tasarrufun Önemi” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. İslam dininin insanları savurganlıktan alıkoyduğunu belirten Kılınç, “Mülk Allahındır, bizler ise emanetçiyiz. O yüzden emanete sahip olma bilinci bizi israftan alıkoyar” vurgusunu yaptı. İlçe Protokolünün de katıldığı programın sonunda İlçe Kaymakamı Enver Ünlü ve Başkan Cabbar öğrencilere günün anısına kalemlik dağıttılar. Başkan Cabbar enerji kaynaklarını tasarruflu kullanmak hususunda öğretici bir program hazırladıkları için okul yöneticilerini tebrik etti.