EKIM 2017
Çanakkale Şehitleri 100. Yılında Anıldı
9 Ocak 2015

Çanakkale Savaşlarının 100. yılı münasebetiyle, Develi Belediyesi, Mustafa Aksu Kültür Merkezinde Şehitleri anlamak ve anmak için program tertip etti.

Erciyes Üniversitesi Tarih Bölümüne Okutman olarak görev yapan Ahmet Nedim Kilci’nin etkili sunumuyla o anları bir kez daha yaşayan dinleyiciler duygu dolu anlar yaşayıp göz yaşlarına hakim olamadılar. Kilci zor şartlarda vatan müdafaası için canhıraş gayret gösteren atalarımızı anlatırken çok ince teferruatlara değinerek olayların akılda kalması için vurgular yaptı. “Bugünkü halimizi ve geleceğimizi iyi anlamak için atalarımızın gayretlerini bilmemiz ve halimize şükretmemiz gerekmektedir. Lütfen şehitlerimizi sadece anmayalım onları anlama gayretinde olalım. Şehitler unutulunca ölürler o yüzden şehitlerimizi diri tutmamız için onları anlayalım ve gayretlerini minnetle anıp onlara layık olmak için üzerimize düşen sorumluluğun farkında olalım” vurgusunu yapan Kilci’nin konferansına Develi halkından rağbet büyüktü.

Konferans sonunda Okutman Ahmet Nedim Kilci’yi makamında misafir eden Başkan Cabbar, etkili sunumundan dolayı Kilci’ye teşekkür edip plaket takdim etti. Başkan Cabbar “Gençlerimizin tarih şuuru kazanması yolunda sizin gibi kıymetli hocalarımızı her zaman misafir edip istifade etmek isteriz” temennilerinde bulundu.