MAYıS 2017
Mimarlık Bölümü Öğrencilerinden Develi Ziyareti
18 Nisan 2017

Erciyes Üniversitesi Mimarlık Bölümünde öğretim gören üniversite öğrencileri hocalarıyla birlikte Develi’nin tarihi evlerini ve Develideki mimari eserleri yerinde görüp tanımak için Develi’yi ziyaret etti.

Reşadiye Mahallesindeki tarihi Develi evlerinin gerek içine girerek gerekse dışarıdan görüntüler alarak veri toplayan öğrenciler ve hocaları daha sonra Güney Yukarı Mahallesinde bulunan Selçuklu Mimarisinin şaheserlerinden olan Sivasi Hatun Camini ziyaret ederek cami mimarisi hakkında bilgiler elde etti. Özellikle Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinin Develi’de yoğun görüldüğünü belirten akademisyenler, ziyaretleri esnasında desteklerinden dolayı Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’a ve Belediye personeline teşekkürlerini iletti.