NISAN 2017
Damızlık Birliğinden Süt Soğutma Tankları Tanıtımı ve İstişare Toplantısı
13 Nisan 2017

Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, üyelerine Süt Soğutma ve Toplama Merkezi ile tesise kurulacak Süt Soğutma Tanklarının tanıtımı için Damızlık Birliği binasında istişare toplantısı düzenledi.

AK Parti Kayseri Milletvekili hemşerimiz Sami Dedeoğlu’nun da katıldığı toplantıda selamlama ve açılış konuşması yapan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar Develinin Kayseri ilçeleri arasında önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek “Bu tesisimizin kurulmasıyla İlçemizdeki hayvan yetiştiriciliği önemli bir kazanım elde etmiştir. Tesisimizin kurulmasında emeği geçen Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere herkese teşekkür ediyor, Develimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Develi Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ünay Çakı da Develideki hayvan yetiştiriciliği hakkında bilgiler verdi.

Tomarza yolu kavşağına yapılan tesisin toplamda 5 milyon liralık bir yatırım olduğunu belirten ve tesis hakkında bilgilendirmede bulunan Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanı Duran Safrantı “Toplam maliyeti 2 milyon lirayı bulan 206 adet süt soğutma tankının tesise yerleştirilmesiyle Develide süt toplama işlemi daha da profesyonel hale gelecektir” açıklamalarında bulundu. Tarım İl Müdürü Özkan Kayacan’ın Kayseri ve Develi’nin tarımsal çalışmalarına değindiği sunumunun ardından sözü son olarak Vekil Dedeoğlu aldı. Develideki bu güçlü birlikteliğin meyvelerinin önümüzdeki süreçte daha da artacağını belirterek sözlerine başlayan Dedeoğlu “Develimizin en önemli geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Böylesine bir yatırım Develimizin zirai hayatı için büyük önem arz etmektedir” diyerek bütün bu yatırımların devam etmesi için siyasi istikrarın öneminden bahsederek 16 Nisan’da “Evet” demenin ne denli hayati bir memleket meselesi olduğunu vurguladı.