ARALıK 2017
Başkan Cabbar "Asrın Yürüyüşü"nde
4 Ocak 2015

Sarıkamış Şehitlerinin şehadete ermelerinin 100. yıl dönümü olması hasebiyle Kayseri Valiliğinin Erciyes Tekir Yaylasında “Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde” isimli program tertip etti.

Program Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel, İsmail Tamer, İl ve İlçe Protokollerinin katılımıyla belirlenen mevki güzergahında yürüyüşle başladı. Daha sonra günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapan protokol üyelerinden sonra Kuran Tilaveti ve yapılan hatm-i şeriflerin duasıyla sona erdi. Programın sonunda ise misafirlere çorba ikramı yapıldı.

Develi Kaymakamı Enver Ünlü, Garnizon Komutanı Erdoğan Mutlu, Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Sert’in de katıldığı programa, Develi Belediyesinin katkılarıyla Develililer İlçe Merkezinden Erciyes’e intikal etti. Ayrıca Develi Belediyesi programa cirit takımıyla da destek verdi. Günün anlam ve önemine dair konuşan Başkan Cabbar “Bugün burada 100 yıl önce bu topraklar için canlarını vermiş atalarımız için buradayız. Onların 100 yıl önce soğuk ve zor şartlarda neler yaşadığını bir nebze olsun anlamak için böylesi bir organizasyona katılmaktan onur duydum. Ama tabi ki bu yaptıklarımız bizim onların fedakarlıklarını ödememize yetmeyecektir. Onların ruhlarını sevindirecek en önemli şey Develi Belediyesi olarak halkımıza daha kaliteli ve seri hizmet götürmektir. İnşallah onların vatan uğruna bu şuur ve bilincini kuşanıp onlara layık olmak ve onları anlamak adına hayırlı hizmetler yapacağız” dedi.