AĞUSTOS 2017
1. Ulusal Coğrafi İşretler Buluşması Türk Patent'te Gerçekleştirldi
22 Mart 2017

1.Ulusal Coğrafi İşaretler Buluşması, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü katılımıyla Türk Patent ve Marka Kurumu’nda gerçekleştirildi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, coğrafi işaretlere gereken önemin verilmesi halinde, birçok fayda elde edebileceğini, tüketicilerin üstün özelliklere sahip ürünlere daha fazla yöneleceğini ve dolayısıyla da ürünlerin katma değerinin zaman içinde artacağını belirtti. Bunun da o yörelerin gelirini arttırdığı gibi, kırsal kesimdeki istihdamı da arttıracağını, şehirlere doğru olan göçü yavaşlatabileceğine işaret eden Bakan Özlü, "Dünyadaki başarılı örneklere baktığımızda, coğrafi işaretli ürünlerin ihracatının ülkenin toplam ihracatında önemli bir oran tuttuğunu görebiliyoruz. Yani coğrafi işaretli ürünlerimizi değerlendirmemiz, ihracatımızı arttırmak ve cari açığımızı düşürmek açısından da önem arz ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

81 ilin ürünlerinin sergilendiği buluşmada Develi Belediyesi de patentini aldığı “cıvıklı” ve patentini almak için tanıtımını yaptığı “gacer” bitkisiyle buluşmaya katılarak bilgiler verip tanıtımında bulundu. Törenin ardından Bakan Özlü, 81 ilin coğrafi işaret standını gezdi, il temsilcileriyle sohbet etti ve yörelere özel ikramları tattı. Develi Cıvıklısını da tadan Bakan Özlü, gacer bitkisinin de en kısa sürede patentinin alınarak maksimum fayda elde edilmesi dileğinde bulundu.