EYLÜL 2017
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri
18 Mart 2017

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 102. Yıl dönümü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanında ve Mustafa Aksu Kültür Merkezinde anma töreni yapıldı.

Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği çelenklerinin Atatürk büstüne konulmasının ardından, Garnizon Komutanı Yasin Demiralp günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Çelenk sunma etkinliğinin ardından Develi Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin Mustafa Aksu Kültür Merkezinde hazırladığı anma programına geçildi. Şehitler için Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan program, Okul Müdürü Mehmet Paksoy’un günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Çanakkale Destanını anlatan şiirlerin ve türkülerin okunduğu programda ayrıca Çanakkale Savaşı esnasındaki hadiseleri anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu. 15 Temmuz şehitleri ve Develi’li olup da terör olaylarında şehit düşenlerin sinevizyon gösterilerinin de sunulduğu programın sonunda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere İlçe protokolü tarafından hediyeler verildi. Develideki şehit mezarlarını ziyaret ederek dualar eden İlçe protokolünün şehit ve gazi yakınlarıyla yemekte bir araya gelmesinin ardından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programı sona erdi.