EKIM 2017
Develi Ovası Sağ Sahil Sulaması İçin İstişare Yapıldı
13 Mart 2017

Develi Belediyesi Meclis Salonunda Develi Ovası Sağ Sahil Sulaması ile ilgili istişare toplantısı yapıldı.

AK Parti Kayseri Milletvekilleri Sami Dedeoğlu, İsmail Emrah Karayel, Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Okan Bal ve ekibinin katıldığı toplantıya sulama kooperatifleri ve birliği de katıldı. Ev sahibi olarak ilk konuşmayı Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar yaptı. Develi için tarihi bir toplantı olduğunu belirten Başkan Cabbar “İlçemiz tarımını yakından ilgilendiren sulama projelerinin hayata geçirilmesinde verdiği desteklerden dolayı vekillerimize teşekkür ediyor, toplantımızın Develimize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi. Develi Kaymakamı Murat Duru ise Develinin tarımsal gelişmesine katkı sağlayacak büyük projelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel “4 İlçeyi kapsayan bu dev projenin Develimize çok önemli katma değeri olacaktır. İnşallah Kayserimizin zirai hayatını etkileyecek bu tarımsal gelişmeden Develimiz de hakkıyla istifade edebilecektir” diyerek toplantının başarılı geçmesi dileğinde bulundu. AK Parti Kayseri Milletvekili hemşerimiz Sami Dedeoğlu ise toplantı öncesinde kısa bir selamlama konuşması yaparak projenin hayatiyeti hakkında vurgu yaptı. “Ülkemizdeki siyasi istikrarla birlikte yıllardır atıl durumda bekletilen projeler hızla atağa geçerek yurdumuzun dört bir tarafında faaliyetlerine başlamıştır. Develi Ovası Sulama Projesi de yıllardır bekletilen fakat AK Parti’nin iktidara gelmesiyle bitirilen ve bölge insanının tarımsal faaliyetlerine hayati katkısı olan dev bir projedir” diyerek bir Develili olarak Develinin yatırımlardan maksimum fayda etmesi için gece-gündüz gayret göstereceğini belirtti.

DSİ Bölge Müdürlüğünden gelen ekiplerin projeyi tanıtan kısa bir bilgilendirme sunumunun ardından Devlet yatırımlarından maksimum fayda edilmesi için güçlü bir birliktelik vurgusu yapıldı. Kooperatiflerin kendilerini fesh ederek tek bir çatı altında birlik olmaları gerektiği üzerine istişarelerin yapıldığı toplantı sonrasında Vekil Dedeoğlu’nun girişimleri neticesinde DSİ tarafından Develi Belediyesine hibe edilen ve Develi Belediyesi tarafından da kullanılması için Develi Ovası Sulama Birliğine tahsis edilen iş makinası hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Vekil Dedeoğlu birlik olunması halinde hibe ve desteklerin devam edeceğini belirtirken, Vekil Karayel de hayırlı olsun dileğinde bulundu. Başkan Cabbar ise bu hibe ve desteklerin Develimize ulaşmasında emeği geçen Sami Dedeoğlu’na teşekkürlerini iletti. Develi Ovası Sulama Birliği Başkanı Sedat Karamık ise birliğin kullanımı için tahsis edilmiş iş makinası için Başta Vekil Dedeoğlu ve Başkan Cabbar olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.