ARALıK 2017
İstiklal Marşının Kabulünün 96. Yıl Dönümü Kutlandı
12 Mart 2017

İstiklal Marşının Kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Selçuk Maşlak Ortaokulu tarafından Mustafa Aksu Kültür Merkezinde yapıldı.

96 yıl önce kabul edilen İstiklal Marşının kabulüyle alakalı programa İlçe Protokolüyle birlikte Develi halkından ve öğrencilerden de yoğun katılım oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Okul Müdürü Abdullah Kahraman günün anlam ve önemine dair kısa bir selamlama konuşması yaptı. “Zulmü Alkışlayamam” şiirinin okunduğu programda ayrıca Mehmet Akif’in hayatını anlatan bir belgesel de gösterildi. Oratoryo ve orkestranın performansı ise izleyicilerin büyük beğenisini topladı. İstiklal Marşının Kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı kapsamında Develi genelinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini İlçe Protokolü takdim etti. Develi Kaymakamı Murat Duru ve Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar böylesine anlamlı bürgünde böylesine güzel bir program hazırladıkları için okul yönetimine ve öğrencilere tebriklerini iletti.