MAYıS 2017
Turgay Başyayla il Lezzet Yolculuğu Develi'deydi
9 Mart 2017

Anadolu’nun geleneksel lezzetlerini, tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri eşliğinde belgesel tadında bir programla Show TV ekranlarında yayınlanan “Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu” programı Develi’deki çekimlerini tamamladı.

Sanatçı Turgay Başyayla’nın sunuculuğunu yaptığı program İlçemiz mutfağındaki lezzetlerle birlikte Develinin doğal güzellikleri ve kültürel değerlerine de yer verildi. Köseler Mahallesinde, tavuk çevirme, mantı, sucuklu kuru fasulye, yağlama, baklava, gillik köfte, tırkış, sac böreği, katmer ve cilbir gibi yöresel yemeklerin hazırlanışını ve sunumunu kayıt altına alan ekip aynı şekilde Zile Mahallesinde tepsi mantısı, arabaşı, fırın ağzı ve nevzine ile birlikte tarihi Elbiz Parkında ise Develi simiyle özdeşleşen cıvıklı ile ilgili de çakimler yaptı.

Turgay Başyayla’nın türküleriyle gözle birlikte kulaklara da hitap eden programın çekimlerinin ardından Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ı ziyaret eden Başyayla, Başkan Cabbar’a göstermiş olduğu ev sahipliği ve ilgiden dolayı teşekkürlerini iletti. Başkan Cabbar da “Develimizin lezzetleri ile birlikte doğal ve kültürel güzelliklerinin de tanıtımının yapılacağı Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu programı ekibini ağırlamaktan memnuniyet duyduk. Programın hazırlanmasında emeği geçen Köseler Mahallesi Muhtarımız Ramazan Denizli ve mahalle sakinlerine, Zile Mahallesi Muhtarımız Gökan Emre Güçlü ve Acısu Restoran personeline ve Elbiz Restoranı personeline destek ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diyerek en kısa sürede tekrar misafir etmek istediklerini belirtti. Programın önümüzdeki günlerde Show TV ekranlarında yayınlanacağı belirtildi.