AĞUSTOS 2017
Başkan Cabbar'dan Dünya Snowboard Şampiyonasına Ziyaret
5 Mart 2017

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Erciyes A.Ş. ve Türkiye Kayak Federasyonu işbirliğiyle Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen FIS Snowboard Dünya Kupası'nın finali Erciyes Kayak Merkezi Develi Kapı’da başladı.

İstikbal ana sponsorluğunda gerçekleştirilen organizasyona, 19 ülkeden 104 sporcu katıldı. Carezza ( İtalya), Rogla ( Slovenya), Bansko ( Bulgaristan), Bokwang ( Kore) ve Kazan'da ( Rusya) yapılan yarışların final etabı niteliği taşıyan etkinlikte Erciyes'in kazananı ve 2016-2017 kış sezonunun dünya şampiyonu belirlenecek. Elemeler sonucunda 32 sporcunun final etabına kaldığı organizasyonda, toplam 165 bin lira değerindeki para ödülü yarışmacılar arasında bölüştürülecek.

Turnuvaya katılarak sporculara başarı dileklerini ileten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Uluslararası bir turnuvaya ev sahipliği yapmak Develimiz için önemli bir kazanımdır. İnşallah bundan sonraki süreçlerde Develimiz Erciyes Kayak Merkezine olan yakınlığından dolayı çok önemli katma değerler elde edecektir” diyerek ev sahibi olarak Develilileri turnuvayı izlemek için Develi Kapı’ya beklediğini belirtti.