EKIM 2017
Valilik'de Madde Bağımlılığı Toplantısı Yapıldı
28 Şubat 2017

Kayseri Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan Bağımlılık Danışma Merkezleri Kurulması Projesi Açılış Toplantısı Vali Süleyman Kamçı başkanlığında yapıldı.

Valilik Konferans Salonunda yapılan toplantıya Vali Kamçı’nın yanı sıra, Vali Yardımcıları Mehmet Emin Avcı ve Zekeriya Güney, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ile projeyi destekleyen kurum yöneticileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Kamçı, insanlığın önündeki önemli meselelerden birisi olan madde bağımlılığının, özellikle gençleri ve çocukları ciddi manada tehdit ettiğini ifade ederek, Ülkemizdeki, madde bağımlığının yüzde 2,7 düzeyinde olduğunu belirtti. Bağımlılık Danışma Merkezleri’ni hayata geçirerek, madde bağımlısı gençlerimize ve ailelerine, rehberlik hizmetleri vererek destek olmayı amaçladıklarını ifade eden Vali Kamçı, 267 bin lira proje bütçesine sahip olan Danışma Merkezlerin’ de, 60 uzman görevlendirileceğini söyledi. Toplantı Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mahmut Işıkgöz’ün proje hakkında yaptığı sunumun ardından sona erdi.

Toplantıya katılan ve sonrasında açıklamada bulunan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Toplum yapısını derinden tehdit eden madde bağımlılığına karşı, kamu, özel sektör ve sivil toplumun birlikte mücadelesi bu noktada önem taşımaktadır. Ailelerin bilinçlendirilmesi ve desteği de çocuklarımızın ve gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması ve korunması için önem arz ediyor. Anne babası ile sağlıklı bağ kurabilmiş, yeterli sevgi ve ilgiyi alabilmiş bir ailede yetişen, arkadaş çevresi iyi olan gençler herhangi bir maddenin esiri olmaya ihtiyaç duymuyor. Bu nedenle çocuklarımızın ve gençlerimizin küçük yaşta sanatsal faaliyetlere ve spora yönlendirilmeleri, kendileri ve toplumumuzun geleceği için faydalı hobiler edinmeleri gerekiyor. Bu amaçla bir araya geldiğimiz bu toplantının hedeflerinin inşallah en kısa sürede hayata geçirilmesini temenni ediyorum” dedi.