EKIM 2017
Bakan Özhaseki ve Kılıç'ın Kayseri Ziyareti
8 Şubat 2017

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile bugün Kayseri’ye gelerek bir takım ziyaretler gerçekleştirdi.

10.30’da Valilik ziyareti ile başlayan program daha sonra şöyle devam etti: 11.00’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı ziyareti, 12.00’da Atatürk Spor Kompleksinde İnceleme (Kadir Has Stadyumu, Ferdi Sporlar Merkezi, Atletizm Pisti, Yüzme Havuzu, Erciyes Kış Sporları Merkezinde İncelemelerde bulundu. Kardanadam tesislerinde öğle Yemeği yiyen heyet daha sonra Erciyes Kış Sporları Merkezi, Erciyes Kamp Eğitim Tesisleri ve Erciyes A.Ş.’yi ziyaret eden bakanlar bilgiler aldıktan sonra Erciyes’te yapılacak olan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ile Harikalar Diyarındaki Okçuluk ve Etno spor projeleri hakkında brifing verdiler. Daha sonra AK Parti Kayseri İl Başkanlığını ve Melikgazi KYK Kız Öğrenci Yurdu ziyaret eden bakanlara İl ve İlçe yönetimleri ile birlikte Belediye Başkanları da eşlik etti. Erciyes’te küçük kayak sporcularıyla bir araya gelen Bakan Kılıç’la Develideki kayak sporundaki gelişmeler hakkında bilgiler veren Başkan Cabbar, Develinin kayak turnuvalarında çok önemli başarılara imza attığını belirtti. Bakan Kılıç ise yeni yapılacak projelerin Develi için de katma değeri yüksek yatırımlar olacağından bahsetti.

Ziyaretler sonrasında bilgi veren Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Bakanlarımızın ziyaretleri sonrasında Kayserimizde çok önemli iki proje daha hayata geçmesi için çalışmalar başlanacaktır. Bunlardan birisi Erciyes’e yapılacak olan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi diğeri ise Harikalar Diyarı içerisine yapılacak olan Okçuluk ve Etno Spor Merkezi. Develimize de desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen be bizleri hiçbir zaman eli boş göndermeyen Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki’ye ve Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a ziyaretlerinden ve yatırımlarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.