ARALıK 2017
Develi'de Türkü Şöleni
15 Ocak 2017

Develi Belediyesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle düzenlenen kültür-sanat etkinlikleri tüm coşkusuyla devam ediyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı, Türk Halk Müziği Korosu Mustafa Aksu Kültür Merkezinde Develililere türkü dolu bir gece yaşattı. Dört bölümden oluşan konserin ilk kısmında Develi-Kayseri türkülerini seslendiren ekip, sonrasında film müziklerinin o eşsiz güzelliğini enstrümantal ve koro halinde dinleyicilerle buluşturdu. Üçüncü bölümde yurdumuzun çeşitli bölgelerine ait türküler seslendiren koro son olarak Balkan-Rumeli, Türkmen türkülerini seslendirerek Develililere uzun süre unutamayacaklar türkü tadında bir akşam yaşatan koro, yoğun alkışlar alarak büyük beğeni topladı. Kışın soğuk ve uzun gecelerinde böylesine iç ısıtan bir programı tertip etmesinden dolayı Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’a teşekkürlerini iletti. Kardeşliğin, sevginin, hüznün gurbetin en güzel ifade edildiği türkülerin Develililerle buluşturulmasının çok önemli bir güzellik olduğunu belirten Başkan Cabbar, kültür-sanat etkinliklerinin hız kesmeden devam edeceğini belirtti.