EKIM 2017
İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası Kutlamaları
15 Aralık 2016

İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası kutlamaları Develi Milli Eğitim Müdürlüğünce Dev Ali Anadolu Lisesi tarafından Develi Belediyesi Mustafa Aksu Kültür Merkezinde yapıldı.

İlçe Protokolünün de katıldığı programa katılım yoğundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan program daha sonra “İnsanların haklarını anlatan temalı klip ile devam etti. Dev Ali Anadolu lisesi Müdürü Murat Gediri mefhum saldırıda hayatını kaybeden polislerimiz için bir konuşma yaptı. İnsan Hakları konulu İnsan Hakları ile ilgili bilgilendirme sunumunun ardından “Acı” isimli şiir seslendirildi. Programın sonunda ise afiş, şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Arslan ve Develi Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Gürsoy Peker tarafından verildi. Programın sonunda dereceye giren öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekildi.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar yaptığı açıklamada “ İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası için bir araya geldik. Fakat kendilerine insan bile denilemeyecek cani teröristler İstanbul’da Emniyet güçlerimize ve vatandaşlarımıza yönelik hain saldırıyla bir kez daha kanlı yüzlerini gösterdiler. Biz bu topraklarda her canlıya kucak açmış bir milletiz ve ilelebete kadar da böyle devam edecektir. Her ne yaparsa yapsınlar bu topraklar bizim, Bu vatan bizim olarak kalacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi Bizlere Diz Çöktüremeyeceklerdir. Şehit olan emniyet güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.