ARALıK 2017
"Hoca Nasreddine" Miniklerden Yoğun İlgi
9 Aralık 2016

Develi Belediyesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü Kültür-Sanat Etkinlikleri kapsamında “Hoca Nasreddin” isimli tek perdeli çocuk oyunu Develi Belediyesi Mustafa Aksu Kültür Merkezinde öğrencilerle buluştu.

11:00 ve 15:00’de sahnelenen tiyatro oyununu toplamda binden fazla öğrenci izledi. Tiyatro gösterimi öncesi sergilenen illüzyon gösterimi büyük beğeni topladı. Oyundan önce Develi Belediye Başkanı kısa bir selamlama konuşması yaparak “Eğer anne, baba ve öğretmenlerinizi üzmez ve gösteriyi sessizce izlerseniz, sizleri çok daha fazla oyunla bir araya getiririz” diyerek, çocuklara yönelik tiyatro ve film gösterimlerinin devam edeceğini belirtti. Elvan Korkut’un oyunlaştırdığı ve Ece Onur’un yönettiği, Nasreddin Hoca’nın bilinen hikâyelerinin komik ve miniklerin anlayacağı bir üslupla sergilendiği tiyatro gösteriminde minikler kahkahalara boğuldu. Çocuklarıyla birlikte oyunu izleyen veliler ise böylesine etkinlikler düzenlediği için Başkan Cabbar’a teşekkürlerini iletti.