ARALıK 2017
24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı
24 Kasım 2016

Yurdun dört bir tarafında olduğu gibi 24 Kasım Öğretmenler Günü Develi’de de çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Milli Eğitim Müdürlüğünün Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başlayan program daha sonra Ayşe-Yahya-Fatma Kocatürk Kız Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi’nin Mustafa Aksu Kültür Merkezinde hazırladığı programla devam etti.
İlçe protokolünün de katıldığı programa Develi’deki öğretmenler ve öğrenciler de büyük ilgi gösterdi. Milli Eğitim Müdürü Ali Arslan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başlayan tören kompozisyon, şiir vs. alanlarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri taktim edildi. Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar merkezdeki 38 okula da çiçek gönderdi. Dev Ali ve Ayhan Yıldırım okullarını da ziyaret ederek bu anlamlı günde öğretmenlerle buluştu. Başkan Cabbar Öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya gelerek kendi öğrencilik yaşamında kendi öğretmenleriyle yaşadığı güzel anıları paylaşarak öğretmenlerle hasbihâl etti. Mustafa Aksu Kültür Merkezinde düzenlenen törende bu kutsal meslekte Şehit olan öğretmenler ilgili slayt gösterisi izlendi. Şehit olan Öğretmenlerimiz için Kuran-ı Kerim okundu.
Belediye olarak eğitimden gelecek ricaları emir telakki ederiz üstümüze düşen ne varsa her zaman yapmaya hazır olduklarını belirten Başkan Cabbar ‘‘Gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız gerçek güç öğretmenlerimizdir. Bir Ulusun Çağdaş Ülkeler Düzeyine Erişebilmesi; Eğitim Ve Öğretimin Kaliteli Ve Bilimsel Yöntemlerle Yürütülmesi ile Ancak Mümkün Olabilir.
Başkan Cabbar ‘‘Üzerimde emeği olan bütün öğretmenlerimin öğretmenler gününü en içten dileklerle kutluyorum’’ dedi.