KASıM 2017
Çevre Yolu Genişletme Projesine Start Verildi
28 Ekim 2016

Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’la birlikte yürüttükleri istişare ve fizibilite çalışmalarının ardından Develi’nin Çevre yollarının genişletilmesi projesine start verdi.

Tomarza yol ayrımından başlayacak olan çalışma Erciyes, Sindelhöyük yollarında bulunan çevre yollarının çift yön olması ve kavşaklarında büyütülmesi faaliyeti yürütülecek. Ayrıca Sindelhöyük kavşağı üzerinden Tombak Mahallesine dört kilometrelik çift yön yol da yapacak olan ekipler, böylece şehrin içine girilmeden, Yahyalı ile yeni bir bağlantı yolu kuracak. Çomaklı Mahallesine giden yol üzerinde kavşak da yapacak olan ekipler toplamda 65 milyon liralık bir projeyi hayata geçirecekler. AK Parti Kayseri Milletvekili hemşerimiz Sami Dedeoğlu ve Başkan Cabbar ayrıca kaza riskini en aza indirmek adına Develi-Erciyes Yolu üzerindeki kavşakta al ve üst geçit yapılması için de yetkililerle istişare halinde olduklarını belirtti.

Toplam maliyeti 65 milyon lirayı bulacak olan çalışmaların başlaması hakkında açıklama yapan Başkan Cabbar “Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle yapmış olduğumuz istişareler sonrasında ekipler çevre yollarımızda çift yön çalışması için çalışmalarına başlamış durumdalar. Çift yön yol çalışması hususunda yetkililerle irtibata geçerek Develimize böyle bir hizmetin ulaşmasında ön ayak olan Sayın Vekilimiz Sami Dedeoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyorum. Hem şehir içinde alt yapısı tamamlanan mahallelerimizdeki sıcak asfalt çalışmaları ile hem de çevre yollarımızın genişletilmesi ile Develimiz hak ettikleri güzellikleri çok kısa bir sürede kavuşacaktır” dedi.