EKIM 2017
Develi'de Muhtarlar Günü Etkinliği
19 Ekim 2016

Geçmişi 1829 yılına dayanan muhtarlık kurumu ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneklerinden bir tanesidir. Geçtiğimiz yıl, muhtarlarımız ve muhtarlık kurumunun ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu kurumların tarihsel bağlarını korumak amacıyla, 19 Ekim günü hükümetimiz tarafından Muhtarlar Günü olarak belirlenmiştir.

Bu yıl ikincisi kutlanan Muhtarlar Günü münasebetiyle Develi Kaymakamı Murat Duru ve Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende muhtarlarla bir araya geldi. Çelenk sunumu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda daha sonra Develi Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Ganioğlu’nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Meydandaki törenden sonra Muhtarlar Derneği ziyaret edilerek çalışmalar hakkında bilgiler alan Kaymakam Duru ve Başkan Cabbar muhtarlar günü tebrikinde bulundu.