AĞUSTOS 2017
Detok Planı Teknik Proje Çalışmaları Başladı
15 Aralık 2014

Develi Belediyesi ve OYKA Grubu tarafından Develi’nin kalkınması amacıyla geliştirilen, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından desteklenen Develi Turizm Odaklı Kalkınma Planı’nın (DETOK) 2. Aşaması olan Teknik Projelendirme çalışmaları başlatıldı. Erciyes Üniversitesi Teknopark Konferans Salonunda gerçekleştirilen “DETOK Teknik Proje Bilgilendirme Toplantısı’na Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Develi Belediyesi meclisüyeleri ve parti temsilcileri ile OYKA Proje Grubu’ndan 67 uzman katıldı. Açılış konuşmasını yapan OYKA Grubu Koordinatörlerinden Prof. Dr. Osman Özsoy, DETOK Planı’nın yerel kalkınmaya yönelik, sürdürülebilir nitelikli, proje bazlı disiplinler arası yapılan bir kalkınma planı hazırlandığını belirtti. Birinci aşaması tamamlanmış olan projenin ikinci ve en önemli aşaması olan Teknik Proje aşamasına geçilmesi için bütün hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Ardından OYKA Grubu koordinatörlerinden Doç. Dr. Birol Akgül Teknik Proje hazırlanmasına yönelik bilgilendirme konuşması yaptı. Akgül konuşmasında Teknik Proje hazırlıklarının metodolojisi, süreci ve finansman imkanları hakkında bilgi verdi.
OYKA Grubu uzmanlarından Doç. Dr. Tuncay Çelik ve Yrd. Doç. Dr. Methiye Gül Çöteli DETOK Planı Teknik Proje hazırlık çalışmalarını kapsayan bilimsel nitelikli olarak hazırlanan DETOK Kitabı son durumu hakkında açıklama yaptılar.

Son olarak Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ise; Develi’nin DETOK Planı ve bu planda yer alan 216 projenin gerçekleşmesi ile hızla kalkınacağını, Türkiye’de örnek bir kent olacağını, hem Türkiye’de hem de dünyada tanınacağını belirtti. Develi Belediyesi ve Develi halkı olarak bu projeye sahip çıktıklarını, bir an önce gerçekleşmesi için her türlü imkanın seferber edileceğini vurguladı.
Toplantı soru cevap kısmından sonra aile fotoğrafı çekimi ile sona erdi.