HAZIRAN 2017
Develi Belediyesi Tarih Gezisini Tamamladı
17 Ekim 2016

Develi Belediyesi Başkan Mehmet Cabbar’ın riyasetinde gerçekleştirilen kültür-tarih gezisi başarıyla tamamladı.

Şehit yakınları, gaziler, Belediye Meclis üyeleri ve kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen gezi de önce Osmanlı’nın başkentliğini yapmış Bursa ziyaret edildi. Ulu Cami, Yeşil Cami, Yeşil Türbe, Osman ve Orhan Gazi gibi ecdadımızın kabirlerinin ziyaret edildiği gezi de ayrıca Develi’de de kaymakamlık yapmış olan şimdiki Orhangazi İlçesi’nin Kaymakamı Enver Ünlü de ziyaret edildi. Develilileri görmekten ve ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Ünlü, Başkan Cabbar ve beraberindekilerle uzun uzun muhabbet etti. Bursa’daki ziyaretlerin tamamlanmasının ardından Çanakkale’ye geçen kafile, Erciyes Üniversitesi Tarih Bölümü Okutmanı Ahmet Nedim Kilci’nin anlatımıyla Gelibolu’daki o ruha, o destansı kahramanlığa sıcağı sıcağına bir kez daha şahitlik etti. 57. Alay Şehitliği başta olmak üzere tarihi yarımadanın doğu ve batı yakası ziyaret edildi. Duygusal anların yoğun yaşandığı şehitlik ziyaretlerinin ardından dönüşte Ankara’yı da ziyaret eden kafile, öncelikler Anıtkabir’i ziyaret etti. Sonrasına Cebeci Şehitlik Mezarlığını ziyaret ederek başta Develili şehitler olmak üzere tüm şehitlere Fatiha’lar okundu, dualar edildi.

Gezi sonrası tüm kafileye katılım belgesi vererek teşekkürlerini ileten Başkan Cabbar “Üç gün boyunca bu toprakların kuruluşunda ve muhafazasında emek ederek bizlere bu mirası bırakmış ecdadımızı ve şühedamızı ziyaret etmek için tertip ettiğimiz kültür-tarih gezimizin başarıyla sonuçlandığı kanaatindeyim. Yaklaşık 80 kişinin katıldığı gezimiz de herkes şunu çok net anlamıştır ki bu topraklar kan, ter ve gözyasşı ile kurulmuş bereketli topraklardır. Bu yüzden bizler atalarımızdan ve şehitlerimizden devraldığımız bu mirasımızı hakkıyla ve layıkıyla korumak mecburiyetindeyiz. İnşallah bu kültür-tarih gezimizin Develi Belediyesi olarak ecdadımıza ve şehitlerimize yakışır hizmetler sunmamıza ve bu bilincimizin artmasına vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.