MAYıS 2017
Develi'nin Yeni Kardeş Belediyesi İzmit
14 Ekim 2016

Şimdiye kadar ikisi yurt dışı ve biri yurt içi olmak üzere üç tane kardeş belediyesi bulunan Develi Belediyesi’nin bir kardeş belediyesi daha oldu. Kocaeli’nin ikinci en büyük nüfusuna sahip olan İzmit Belediyesi ile Develi Belediyesi’nin kardeş belediye olması meclisten geçerek resmiyet kazandı. Ülkemizin önemli sanayi merkezlerinden biri olan İzmit, 350 bini aşkın nüfusuyla birçok şehirden daha büyük bir potansiyeli bünyesinde barındırmaktadır.

Konuyla ilgili açıklama yapan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Develi Belediyesi ile İzmit Belediyesi kardeş şehir anlaşmasıyla sosyal, kültürel ve şehircilik alanındaki tecrübelerini paylaşarak, başarılı çalışmalarından faydalanarak işbirliği yapacaktır. Her iki belediyemiz içinde hayırlar getirmesini dilerim” dedi.