KASıM 2017
Arıtma Tesisi Çalışmalarında Sona Yaklaşıldı
5 Ekim 2016

Toplam maliyeti 13 milyon lira olan ve İlçemizin zirai gelişimine önemli katkı sağlayacak olan KASKİ İleri Biyolojik Arıtma Tesisi inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı. Develinin kanallarından gelen atık sularının işlenerek saniyede 105 litrelik bir basınçla tarımsal sulama yapabilecek olan tesis ayrıca çevre sağlığına da olumlu yönde katkılar sağlayacaktır.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “İki ay gibi kısa bir süre sonra tamamlanması planlanan İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Develimizin zirai hayatına çok önemli katkılar sağlayacaktır. Bir çok ilde dahi bulunmayan ve Kayseri’nin ilçeleri arasında da sadece Develimizde yapılıyor olan bu tesis faaliyete geçmesiyle Develimizin çehresine ve vizyonuna katma değer kazandıracaktır. Çalışmaların bir an önce tamamlanmasını temenni ediyor, şimdiden hayırlım olsun diyorum” açıklamalarında bulundu.