EKIM 2017
Öğrencilere Asımın Nesli Anlatıldı
3 Ekim 2016

Develi Belediyesi, Develi Kaymakamlığı, Develi Milli Eğitim Müdürlüğü ve Epçe Ortaokulu’nun katkılarıyla düzenlenen Asım’ın Nesli söyleşi programı Mustafa Aksu kültür Merkezinde yapıldı.

SADED (Sanat Düşünce Eğitim Derneği)’in kurucusu ve başkanı Tahir Fatih Andı’nın gerçekleştirdiği konuşma İlçe protokolü ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle dinlendi. 15 Temmuz gecesi ve sonrasındaki süreci tahlil ederek konuşmalarına başlayan Andı “Üstat M. Akif’in Asım’ın Nesli derken Asım bin Sabit (ra) isimli sahabeyi kastediyor olması bizleri çok daha derinlikli düşünmelere yönlendirmesi gerekiyor. Çünkü Asım Bin Sabit Kuran ve Sünnet merkezli bir hayatın yaşanması için örnek modeldir. Bizlerin de merhum Akif’in belirttiği Asımlar olmamız için Kuranı ve sünneti rehber edinmiş bir hayat ve mücadele sürdürmemiz gerekiyor” diyerek, yapılan okumaların çok yönlü olması gerektiğini vurguladı. Programın sonunda Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar etkili sunumundan dolayı Tahir Fatih Andı’ya teşekkürlerini ileterek plaket takdim ettikten sonra, “Yapılan programın geleceğimizin umudu olan gençlerimizin Asım bin Sabit ruhu taşımalarına vesile olmasını” temenni etti.