ARALıK 2017
Avrupa Şampiyonası Sonrası Yalt'tan Başkan Cabbar'a Ziyaret
22 Eylül 2016

Türkiye Para-Taekwando Milli Takımı, 5. Avrupa Para-Taekwando Şampiyonasında 3 altın ve 4 bronz madalya kazanarak Avrupa ikincisi oldu. Şampiyonada bronz madalya kazanan Develi Belediyesi sporcusu Osman Yalt Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’a desteklerinden dolayı makamında teşekkür ziyaretinde bulundu.

Avrupa Para-Takwando Birliği (EPTU) tarafından Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen şampiyonaya Toplam 30 ülkeden 130 sporcunun mücadele ettiği şampiyonda Türkiye 9’u erkek, 3’ü bayan olmak üzere 12 sporcuyla madalya kovaladı. Şampiyonada ter döken Develi Belediyesi Sporcusu Osman Yalt da bronz madalya kazananlar arasında yer aldı. Türkiye Para-Takwando Milli Takımı elde ettiği madalyalarla bayanlarda takım halinde Avrupa Şampiyonu oldu. Erkeklerde takım halinde Avrupa üçüncüsü olan Türkiye, genel sıralamada da Avrupa ikincisi olarak önemli bir başarıya imza attı.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’a göstermiş olduğu maddi manevi desteklerden dolayı teşekkürlerini ileten milli sporcu Yalt, “Develimizi ve ülkemizi hakkıyla temsil etmek adına daha güzel başarılara inşallah birlikte imza atacağız” dedi. Başkan Cabbar ise Osman Yalt’ı Develi’nin yetiştirdiği başarılı sporculardan birisi olarak tanıtmasının ardından 5 Ağustos tarihinde Türkiye Taekvando Federasyonu tarafından düzenlenen Para-Olimpik Türkiye Taekvando Şampiyonasında birinci olarak Avrupa Şampiyonasına katılan ve Avrupa Şampiyonasında da bronz madalya kazanan Develi Belediyesi sporcusu Osman Yalt’a tebriklerini ileterek başarılarının devamını diledi.