HAZIRAN 2017
Köylerde Taziye Yeri Yapım Çalışmaları Devam Ediyor
20 Eylül 2016

Develi Belediyesi’ne bağlı ekiplerin köylerdeki taziye yeri yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl içerisinde Kale, Bakırdağı ve Kılıçkaya mahallelerinde taziye yeri yapım çalışmalarını tamamlayan ekipler son olarak Şahmelik Mahallesinde de benzer çalışmayı yaparak, mahalle sakinlerinin kullanımına hazır hale getirdi.

Halkın kullanımı için cenaze zamanında cenaze namazının kılınması sonrası mahalle halkının cenaze yakınları ile taziye yapması için mahalle mezarlığının yan tarafına inşa edilen taziye yeri, 8 metre eninde 16 metre uzunluğunda olup çatı ayak yüksekliği 2,80 metre olan üstü kapalı olarak yapılan taziye yerine demir malzemelerin vida ve kaynaklarla tutturulması ile mahalle sakinlerinin güneş ve yağmurdan korunması için çatı da yapılmıştır. Ekipler ayrıca Başköy mevkiinde deforme olmuş durağı da yenileyerek, Develi dönüşüne yeni bir dolmuş durağı da yapmışlardır.