NISAN 2017
Develi'de Gaziler Günü Etkinliği
19 Eylül 2016

Yurdun dört bir yanında 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanırken Develi’de de Cumhuriyet Meydanı ve Mustafa Aksu Kültür Merkezindeki etkinliklerle gaziler anıldı.

Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan programda daha sonra Astsubay Tayfun Gün günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra gazilik ve gazilerle ilgili duygularını paylaşan Develi kaymakamı Murat Duru ise “Gaziler günü bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür. Sizler bizim en büyük iftiharlarımızdan birisiniz. Sizler şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Şehit ve Gaziler toprağı vatan, insanı milletyapan değerlerdir. Vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kahramanlık olamaz. Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış askerdir. Dün olduğu gibi bugün de, aziz vatanın bölünmez bütünlüğüne, ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya canımızı feda etmeye hazırız" diye konuştu.

Programın ikinci kısmı ise Mustafa Aksu Kültür Merkezinde Ayşe-Yahya-Fatma Kocatürk Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi’nin düzenlediği programla devam etti. Kuran tilaveti ve konuşmaların ardından program, Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı Develi Müdürlüğü’nün düzenlediği yemek ikramıyla son buldu. Develi Belediyesi olarak her daim gazilerin yanında ve hizmetinde olduğunu belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Şehitlerimizle birlikte gazilerimiz bu milletin bekası için iki büyük manevi değerimizdir. Bu vesileyle Rabbimden şehitlerimize bir kez daha rahmet, gazilerimize ise huzurlu, sağlıklı bir ömür niyaz ediyorum” açıklamalarında bulundu.